Ervaringen Papa Coaching

Ervaringen Papa Coaching

Michael: Zo’n 4 a 5 maanden na de geboorte van mijn dochter merkte ik dat ik zeer geïrriteerd reageerde op de dingen die er gebeurden met mijn dochter. Ja, er was ook wel wat met mijn dochter aan de hand, maar ik kon dat niet meer positief oppakken. Het piekeren over oplossingen nam toe en de somberheid werd met de dag erger, wat resulteerde in bijna dagelijkse huilbuien. Toegeven dat er iets “mis” met je is, is dan eigenlijk de grootste stap. Het vertellen aan je naasten is een bijna even grote stap. Maar met het realiseren kwam ook het inzicht dat ik dit niet zo wilde. Ik wilde vooral genieten van mijn dochter, want voor je het weet is het eerste jaar alweer voorbij.

Ik ben toen in contact gekomen met Yolanda die mij zeer goed geholpen heeft om het positieve weer in te zien en ervoor te zorgen dat ik me gelukkig voel in de af en toe moeilijke situaties die je met een pasgeborene hebt. In zes gesprekken hebben we gefocust op wat er goed gaat, wat mijn sterke punten zijn en hoe ik die kan inzetten en in het accepteren van de situatie. Een goede balans vinden tussen zorgen voor je dochter en zorgen voor jezelf is erg belangrijk. Deze heb ik na het coaching traject goed gevonden, waardoor moeilijke situaties nu goed te accepteren zijn en ik vooral erg geniet van de ontwikkelingen die mijn dochter allemaal meemaakt. 

Joshua: Na de geboorte van mijn zoon merkte ik al snel dat steeds somberder werd. Alles was me teveel. Ik kon totaal niet genieten. Het coachingstraject heeft me veel inzichten gegeven. Waar mijn negatieve houding vandaan kwam maar vooral ook hoe ik zelf weer grip op mijn leven kon krijgen. Ik heb weer zin in de toekomst, samen met mijn zoon en vriendin. In een korte tijd zo’n grote verandering doormaken heeft me enorm verrast. Mijn leven heeft compleet op zijn kop gestaan maar ik ben er weer.