Drs. Yolanda Wolda

Psycholoog NIP, Coach

Bij wie kan jij je verhaal kwijt?

Samen met mijn gezin iets doen, met alle aanhangkinderen erbij, daar word ik het meest blij van. Gezellig met elkaar aan tafel. En dan de één nog harder praten en lachen dan de ander. Hoe meer lawaai en gelach hoe beter. Of knuffelen met de jongste in bed. In mijn arm en dan de dag doorspreken. Een kopje koffie met de grote kinderen in de stad of op de boulevard. Rustig bijpraten. Eén op één. Of een filmpje pakken samen.

Ik heb het geluk dat ik vlak bij het strand woon. Even de duinen inlopen, een rondje fietsen, uitkijken over de zee.

In mijn praktijk zie ik veel ouders die worstelen met de zorg over hun kindje. Ik weet hoe belangrijk het is om goed te luisteren, zonder oordeel en zonder ongevraagd advies te geven.

Juist in deze fase van je leven is het zo belangrijk is om je goed te voelen. Voor jou en je kind. Omdat jullie zo verbonden zijn. En het gave van coaching, PresentChild of EMDR is dat je al heel snel weer het gevoel hebt dat je de wereld aan kan, dat je weer kan genieten.

En wonderbaarlijk genoeg gaan de baby’s dan ook minder huilen en beter slapen. Zo is het cirkeltje dan rond. Dat ouders en kind weer snel op de rails zijn en van elkaar kunnen genieten, daar kan ik ook intens gelukkig van worden.